arama

Cuma, Kasım 07, 2014

Kasım 2014

-Hala burayı okuma iradesi gösteren herhangi birinin bilmeme ihtimali olduğunu düşünmüyorum ama geçtiğimiz ayın yarısında tatil amaçlı olarak Amerika Birleşik Devletleri'ndeydim. Benim için güzel bir seyahat oldu. Gezi notlarımı da kısa süre içerisinde burada paylaşmayı umuyorum.

-Ekimin son günleri bastıran soğuk hava ile kış geldi sayılır. Yaz sonunda yağmurları başlaması ile sekteye uğrayan bisiklet kullanımım iyice azaldı. Haftada bir iki kez bir saati pek aşmayan, kısa sürüşler yapabiliyorum sadece.

-Ancak farklı bir fiziksel etkinlik olarak koşmaya daha fazla mesai ayırıyorum. Geçtiğimiz sene kış mevsiminin görece yumuşak geçmesi sayesinde çok düzenli olmasa da bir koşu ritmi yakalamıştım. Bu sene biraz daha düzenli, disiplinli yaklaşıyorum. Şöyle bir başlangıç seviyesi program uyguluyorum. 3 haftası bitmek üzere ve hala eksiksiz uyuyorum. Benim için şaşırtıcı bir durum.
Bu noktada biraz reklam yerinde olur kanımca. İlgilenenler olursa Mert ve Ilgaz isimli iki koşucunun hazırladıkları Koşturmaca isimli podcast benim koşma eylemimde önemli yer tutan bir kaynak. Ayrıca koşarken dinlemek için de ideal kanımca.

-Amerika seyahatimde teknolojik oyuncak olarak Nook Glowlight aldım. Kendisi ile şimdilik mutluyum. 
Benim e-kitap ile ciddi bir samimiyetim yoktu. Telefon ve tabletten bir kaç kitap okudum ancak toplasan 1000 sayfayı bulmayacak bir hikayeden bahsediyoruz. Ama bir süredir bir okuyucu almak ve e-kitap tecrübemi ilerletmek planım vardı. E-kitaplarımı idefix'den ya da Google Play'den alıyorum ve epub formatındaki bu eserleri takla atmadan aktarabileceğim bir cihazı tercih ederim. Bu yüzden e-kitap (okuyucu) denilince akla gelen ilk şey olan Kindle (epub desteği olmadığından) benim için çok ilgi çekici bir ürün değil. Nook kendi pazarında bile az tercih edilen bir ürün ama benim işimi görüyor. Ürünü kullandığım bir, bir buçuk aylık dönemde, toplamda okuduğum e-kitap metnini ikiye katladım sanırım. 
Ben bu ürünü satın alırken babil.com da hemen hemen aynı donanımda bir e-kitap okuyucuyu hemen hemen aynı fiyata Türkiye'de satışa çıkarmış. Önceden haberim olsaydı ondan alabilirdim.

-Geçen güncellemeden sonraki dönemde yoğun bir şekilde Sia Hanım'dan Chandelier isimli parçayı dinlediğim bir dönem oldu. Şu anda pek dinlemiyorum ama o da bu yazının soundtracki olsun.