arama

Pazartesi, Ağustos 25, 2008

Sürerlilik

Bu blog çatısı altında yazıların belirli bir sıklık dahilinde yazılmadığını, şekil ve içerik bakımından herhangi bir düzenlilik taşımadığını takipçilerimiz bilirler. Ama ben yine de en azından her aya bir yazı düşecek şekilde doldurmaya çalışıyorum burayı. Fakat az kalsın bu ayı boş geçecektim. Hoş bunu "yazarımız yıllık izininin bir kısmını kullanıyor" kontenjanından sayabilirdik. Ama beni yakından tanıyanlar benim tüm yılı izinde geçirdiğimi bildiklerinden pek inandırıcı olmazdı bu durum. Ben de inandırıcılığıma bir leke sürmemek için, Malatya yolculuğuma çıkmamdan 5 saat önce, sizin su anda okumakta olduğunuz bu satırları yazmaya koyuldum. Gereksiz ve anlamsız görülen bu sözler, her ne kadar önümüzdeki 6 gün içinde bir başkasını yazmazsam bu ayin boş geçmemiş olmasını sağlamak için yazılmış olsa da yine içinde benim hakkımda bir miktar bilgi barındırmakta. Cımbızla alınacak şekilde olsa da en azından eskiden olsa -su anda kullanmadığım- Ben etiketini (label) hak edebilirdi.

4 yorum:

Hasan Arslan dedi ki...

Emre'cim, "sürerlilik" kelimesini bayağı bir aradım mamafih bulamadım. Onun yerine "süreklilik" var "sürerlik" var ve sanırım senin kastettiğin anlam için süreklilik kelimesi daha iyi bir seçim.

Dil konusunda hassas olduğunu göz onunda bulundurarak bu küçük hatırlatmada bulundumak istedim, götü kalkıklık etmiş gibi göründüysem affola.

anc dedi ki...

eylül için de beklentilerimiz var. e malum ayın 15i geldi.

anc dedi ki...

eylül için de beklentilerimiz var. e malum ayın 15i geldi. geçiyor.. geçti mi?

Adsız dedi ki...

Muhterem Hasan Kardeşim,

Acele işe şeytan karışır. Emre kardeşimiz de aceleyle yazmış yazısını, yapmış bir utanmazlık. Amma velakin Eylül ayının 16'sı olmuş, hala 1 ay önceki yazının üstüne yatıyor ya, benim kızdığım nokta o. Ayrıca açıklıyorum, bu sitede yüksek oranda arsenik var. Önce arseniği düşürsün, sonra yazısını yazsın. Yoksa kapatırım burayı.

Hörmetle,

İ. Melih Gökçek