arama

Perşembe, Aralık 31, 2009

Yeni yıl yazısı

Bugün eve dönerken caddeyi geçip, sokağa girdikten sonra sırasıyla, ağaçlar tarafından perdelenen sokak lambasının ışığı altında gazete okumaya çalışan kağıt toplayıcısı çocuk, köpek gezdiren kokoş bir kızla, onunla hahara hahari muhabbeti yapan evli genç, duvar üzerinde gizli gizli sigara içen ergen kızlar, akşamın karanlığında hala eşya taşıyan bir hamal ve bir kedi gördüm.
Bu tabloyu ve tablo içinde tabaka tabaka ayrı görünen insanları görünce ilk tepkim "Getirin Kapital'i, getirin Komünist Manifesto'yu" demek olmuştu. Ama 17 Aralık akşamı gerçekleşen, bu aşırı duygusal ve çokça salakça gözüken tepkiyi vermeme sebep olan olaydan 10 gün sonra, 27 Aralık günü ntvmsnbc internet sayfasında "Çöpte Dostoyevski" isimli altta bağlantısını verdiğim videoyu görünce bir nebze olsun dinginleştim.
Hepinize sağlık ve mutluluk dolu bir yeni yıl dilerim.

Video için: http://video.ntvmsnbc.com/#v228102172175246239000044243179049210109251063169

4 yorum:

yavasyavas dedi ki...

güzel hikayeymiş. hemen twitterdan paylaştım.
senin de gördüklerini listelemen çok hoş olmuş.

Balık dedi ki...

"...ağaçlar tarafından perdelenen sokak lambasının ışığı altında gazete okumaya çalışan kağıt toplayıcısı çocuk, köpek gezdiren kokoş bir kızla, onunla hahara hahari muhabbeti yapan evli genç, duvar üzerinde gizli gizli sigara içen ergen kızlar, akşamın karanlığında hala eşya taşıyan bir hamal ve bir kedi gördüm."

Gerçekten gördün mü lem? O ne sahne öyle, kıskandım. Ha eğer "Bunlar hayatın içinde hep olan şeyler, eğitimli körlüğümüzle biz farketmiyoruz!!1" falan dersen seni canavara yedirip ikinizi tek seferde kırırım.

Emre Yilmaz dedi ki...

Tarih vermişim Emir, sen daha hala doğrulama istiyorsun.
Dalgın dalgın eve yürürken gördüklerim sonrası hemen yeni bir blog başlığı açıp gözlemimi yazdım. Sonuca bağlamak için bir şey bekliyordum. NTV'nin haberi tam oldu bence.

100basi dedi ki...

böyle yeni yıl kutlaması olmaz.