arama

Pazartesi, Mayıs 08, 2006

Takip ettiğim yayınlar (podcasts)

Yan menümün sonuna yeni bir başlık açtım. Daha doğrusu iki başlık açtım ama birisi sadece orada boş boş duran destek tuşlarını bir başlık altına toplamaktan başka bir amacı olmayan ve bu bağlamda çok gerekli olmadığı da düşünülebilecek "destek" adlı başlık. Benim heber vermeye çalıştığım ise yazıyla aynı adı taşıyan ve takip ettiğim iTunes Yayınlarının (Podcast)* adreslerini veren başlık. Eğer iTunes'unuz varsa ve bu programları dinlemekle ilgilenirseniz tek yapmanız gereken verilen linklere tıklamak ve oradan yayına üye olmak. Hatta üye olmadan da istediğiniz bölümü tek başına da bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz. Eğer üşenmezsem yakın zamanda takip ettiğim yayınların kalitelerini de kendimce değerlendirmeyi planlıyorum.
Aslında kısa vadede bir kaç söz söylemek gerekirse, yayın kalitesi ve program özellikleri bakımından Türkiye'deki en başarılı yayının Alt Sokak olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca sinemayı bir şekilde takip etmek istiyorsanız BSS (Bazıları Sinema Sever) gerçekten yerinde bir tercih olur. CNN Türk'ün yayınları ise halen tam oturmamış. Frekans'ın yayını gayet sorunlu. Afiş ise ona göre baya iyi durumda; seyre değer. Diğer yayınlar hakkındaki değerlendirmelerimi eğer sözle ifade edilmeye değer bir şey yoksa linklerinin yayına koyacağım 5 üzerinden yıldızlara göre anlatmaya çalışacağım. Hoş 5 üzerinden not vermek en başarısız olduğum konulardan biridir ama elimden geleni yapmaya çalırım.
Son olarak takip ettiğim bu düzenli yayınların dışında Cüneyt Özdemir'in 1997 yılında kaydettiği Düş Sesi adlı hikayesi de dinlenmeye değebilir, belki.


*bakınız: geçen yazım

Hiç yorum yok: